Psikoterapist
Uzm. Psikolog Hülya Macit
1975 yılında Yunanistan’da dünyaya gelen
Hülya Macit ilk ve orta öğrenimini İstanbul 'da
tamamlamıştır. Marmara Üniversitesindeki ilk
lisans eğitimini takiben İstanbul Ticaret
Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde
Uygulamalı Klinik Psikoloji yüksek lisans
eğitimini tamamlamıştır.
Daha sonra aynı üniversitede Psikoloji lisans
(burslu) eğitimini birincilikle bitirmiştir.
2005 yılı itibariyle psikoterapi enstitüsünün kuruluş aşamalarına dahil olan Hülya Macit Psikoterapi enstitüsü bünyesinde düzenlenen; Betimleyici Kuram ve DSM IV, Davranışçı Kuram, Bilişsel-Davranışçı Kuram, Dürtü Çatışma Kuramı, Ego Psikolojisi, Nesne İlişkileri Kuramı, Ayrılma Bireyselleşme Kuramı, Kendilik Psikolojisi, Transaksiyonel Analiz (TA) ve Varoluşçuluk Kuramları gibi pek çok kuramı kapsayan; teorik, formülasyon ve süpervizyon aşamalarını içeren 750 saatlik “Bütüncül Psikoterapi” eğitim programını ve 200 saatlik “Psikohipnoterapi”eğitim programını tamamlamıştır. Ardından Newyork Masterson Enstitüsünden 3 yıl boyunca Dr. Mandy Cassidy gözetiminde haftalık süpervizyon almıştır. Bunlar dışında; gerek Psikoterapi Enstitü bünyesinde gerekse de farklı kurumlarda gerçekleştirilmiş olan eğitim programları, seminerler, konferans ve uluslar arası bağlantılı eğitim ve toplantılara iştirak etmiştir. Bu süre zarfında Hipnoz ve Psikoterapi Enstitüsü Derneklerinin ilk dönem kurucu ve yönetici üyeliklerini yapmıştır. 2005-2011 yılları arasında enstitü bünyesinde psikoterapist, eğitmen ve süpervizör olarak hizmet vermiştir.
Muhittin Macit ile birlikte kurucusu oldukları Litera Yayınevi bünyesindeki "psikoterapi yayın serisi" kapsamında çeviri ve editörlük yapmış olan Hülya Macit'in "Borderline Yetişkinlerin Psikoterapisi (James Masterson)" isimli bir kitap çevirisi mevcuttur.
2011-2014 yıllar arasında psikoterapi çalışmalarına Nev-i Terapia Danışmanlık Merkezinde devam etmiştir.
2015 Nisan ayı itibari ile Marmara Psikiyatri Merkezi bünyesinde çalışmalarına devam etmektedir.
Çalışma alanları olan yetişkinlerde kendilik yapılanması/kişilik organizasyonu problemlerinden kaynaklı psikopatolojiler ve bunların bireysel/toplumsal boyuttaki tezahürleri üzerine çeşitli makale ve yazıları mevcuttur. Yine aynı doğrultuda devam ettirdiği psikoterapi çalışmalarını bireysel psikoterapi, çift/aile/cinsel terapi, grup terapisi şeklinde yürütmektedir.